Kuvagalleria: Startti-tapahtumat liikuttivat toukokuussa

/

Startti

Toukokuun aikana järjestettiin yhteensä viisi Startti-tapahtumaa Joensuussa ja Tohmajärvellä. Kampanjan avasi Tohmajärven kesäteatterilla järjestetty Mieli virkeeks, keho ketteräks -tapahtuma, joka oli suunnattu erityisesti ikäihmisille. Ohjelmassa oli muun muassa musiikkiesityksiä, pientä jumppaa sekä maistiaisia kesäteatterista. Tapahtuma pääsi 150 kävijän tavoitteeseensa.

Seuraavissa Starteissa pääpaino oli lapsissa ja nuorissa. 10.5. valtakunnallisena Unelmien liikuntapäivänä Joensuun torilla testattiin jalkapallotaitoja ja haastettiin pikkujunnuja jalkapallomatsiin Pallo on pyöreä kaikille -tapahtumassa. Matalan kynnyksen futistapahtumaan järjestivät FC Hertat. Ipanareivit järjestettiin 14.5. ravintola Marksissa teemalla Vieraalla Planeetalla. Avaruusmaailma oli valaistu uv-valoilla, ja tila oli koristeltu hohtavilla avaruuskukilla, ufoilla ja muilla ihmeellisillä otuksilla. Reiveissä soi reipas ja iloinen konemusiikki tehostettuna tutuilla lastenlauluilla ja limudiskohiteillä. Tapahtuma oli  suunnattu pääasiassa 3-12 -vuotiaille.

Startti-raadin suosikki oli 21.5. Joensuun torilla järjestetty Kotisoittajat torille -tapahtuma, jossa kutsuttiin kaikki joensuulaiset kotisoittajat torille omien instrumenttiensa kera. Lavalle saatiin ammattimuusikko Eve Pietarinen johtamaan ”orkesteria”, joten luvassa oli täysin uusi, kaikille avoin ja kansalaisaktiivisuuteen perustuva tapahtuma.

Viimeinen Startti oli 28.5. Koivuniemen kentällä järjestetty Get into rugby -tapahtuma. Tapahtumassa oli mahdollista suorittaa rubgytutkinto, johon kuului perusharjoitteiden omaksumista, kuten syöttäminen, pallon potkiminen, pallon käsittely ja erinäiset pelitilanteet. 5 rugbyrastia suorittaneet saivat tutkinnon lisäksi kännykkäkotelot. Järjestäjien mukaan porukkaa riitti mukavasti ja uusista kiinnostuneista taidetaan saada kasaan naisten joukkuekin.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen Startti-kampanja, johon haettiin maaliskuun ajan kehoa ja mieltä liikuttavia tapahtumaideoita. Ehdotuksista viisi parasta voittavat tuhat euroa tapahtuman toteuttamiseen. Hakemuksia saapui yhteensä 37.

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”Kuvagalleria: Startti-tapahtumat”]

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.