Kaikki syömään! — Heinävaaraan kouluruokailun mallikoulu

/

Tuore kouluterveyskysely (2017) osoitti, että Pohjois-Karjalassa neljäsosa perusopetuksen 8. ja 9 -luokkalaisista jättää koululounaan väliin vähintään yhtenä päivänä viikossa. Lisäksi aterianosista jopa 85%  jätetään syömättä.

Mitä keinoja meillä olisi kouluruokailun edistämiseksi?

Nyt siihen on keinoja oheisen ideakirjan avulla, jonka avulla kannustetaan oppilaita osallistumaan kouluruokailuun ja kehittämään siitä yhdessä päivän paras tauko!

Ideakirjassa kannustetaan oppilaita ruokailun suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin, jota opettajat ja koulun muu henkilökunta innostaa ja ohjeistaa. Sen lisäksi osallistetaan myös lasten ja nuorten perheitä.

Kouluruokailun kehittäminen on koulun yhteinen projekti, joka edellyttää sitoutumista ja yhteistyötä opettajilta, oppilaista ja ruokapalveluhenkilökunnalta, vanhemmilta sekä muilta sidosryhmiltä.

Kouluruokailun ideakirja antaa siihen hyvät ja selkeät raamit – tutustu ja toteuta!

Kouluruokailun ideakirjaa voit selailla täällä (muistathan suurentaa dokumentin koko ruudun kokoiseksi) tai voit ladata sen pdf-tiedostona täältä.

Terveysturinat Juuan S-marketilla tiistaina 22.5

/

Terveysturinat Juuka

Järjestöjen yhteinen terveyskiertue saapuu Juukaan Syöpäviikolla tiistaina 22.5 kello 12–15. Löydät meidät uuden S-marketin tiloista, osoitteesta Karjalantie 1. Paikan päällä voit muun muassa pyöräyttää onnenpyörää ja voittaa palkintoja, opetella sydäniskurin käyttöä, saada ravitsemusneuvontaa ja mittailla terveyttäsi. Tervetuloa käymään vaikkapa kauppareissun ohessa!

SEMPPI Punaposkessa 24.5.2018

/

Tervetuloa torstaina 24.5. klo 9.30 — 11.30 terveystapahtumaan päiväkoti Punaposkeen. Ohjelmassa muun muassa lapsille Simo-Siilin välipalat onnenpyörässä, Terve suu! ja reipasta liikkumista, rentoutumista ja aistikokemuksia.

Tapahtuman järjestävät Kansanterveyden keskus, Lehmon terveysasema, Joensuun Seudun Diabetes ry ja Perpe-keskus.

Tule osoitteeseen Sammalkatu 7, Lehmo, nähdään siellä!