Kaisa Hiltunen Kansanterveyden keskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi

/

kuva_kaisa_1

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen, entisen Pohjois-Karjala-projektin, pitkäaikaisen toiminnanjohtajan Vesa Korpelaisen jäädessä eläkkeelle, hänen seuraajakseen on valittu terveystieteiden maisteri Kaisa Hiltunen Joensuusta. Valinnan teki Kansanterveyden keskuksen hallitus kokouksessaan 30.5. Hakemuksia tehtävään tuli yhteensä 15.

33-vuotias Hiltunen aloittaa Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen toiminnanjohtajana 1.10.2016. Hän toimii tällä hetkellä Karelia-ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä. Hiltunen on aiemmin työskennellyt muun muassa projektipäällikkönä Hyvinvoinnin alueellisen tiedontuotannon kehittämisen SOHVI-hankkeessa, hoitotyön päätoimisena tuntiopettajana ja terveydenhoitajana.

Hiltunen kokee hyppäävänsä Korpelaisen jälkeen suuriin saappaisiin, mutta innostunein mielin.

– Arvostan pohjoiskarjalaista pitkää ja perinteikästä kansanterveystyötä, mutta tuon tullessani myös uusia ja rohkeitakin ajatuksia. Haluaisin tuoda kansanterveystyöhönkin niin sanotun digiloikan, eli ottaa yhdeksi työvälineeksi entistä vahvemmin esimerkiksi somen ja pelit. Nämä kiinnostavat ihmisiä ja sitä kautta heitä on helppo tavoittaa, Hiltunen summaa.

Perinteistä kasvokkain kohtaamistakaan Hiltunen ei aio unohtaa.

– Pidän paljon jalkautumistyöstä ja haluaisin kohdistaa sitä laajasti eri ikäryhmiin, esimerkiksi lapsiin ja lapsiperheisiin, Hiltunen suunnittelee.

Kuva: Tarja Hiltunen-Ahonen

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.