KAATUMISET KURIIN! – KYSY KUULUMISIA JA KAATUMISIA

/

Kaatumiset kuriin logo

”Mitä sinulle kuuluu?”
”Oletko kaatunut viime aikoina?”
”Huolettaako kaatuminen sinua?”

Perjantaina 24.11. vietetään Vanhus- ja lähimmäispalveluliiton (VALLI ry) välittämisen päivää. Kuluvalla viikolla Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen koordinoima liikuntatyöryhmä kannustaa kysymään ikääntyvältä läheiseltä kuulumisia ja kaatumisia. Olemme jakaneet Pohjois-Karjalan kuntiin infonäyttömateriaalia sekä postikortteja, joiden viestinä on ikääntyvästä läheisestä välittäminen. Käymällä yhdessä ikääntyvän kanssa läpi UKK-instituutin KaatumisSeula®-materiaaleja ikääntyvä tulee tietoiseksi omasta kaatumisriskistään sekä keinoista, joilla kaatumisriskiä voi pienentää.

Kysytään siis ikääntyvältä läheiseltä kuulumisia ja kaatumisia sekä löydetään yhdessä keinoja, miten kaatumiset saadaan kuriin!

Siun sote Pohjois-Karjalan hyvinvointialueKaatumisSeula®-materiaaleja, joita voi käydä yhdessä läheisen kanssa läpi:

KaatumisSeula®- kaatumisvaaran arviointi – UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)
Sähköinen tarkistuslista – UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)
10 keinoa kaatumisten ehkäisyyn – UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.