Semppi-terveyspisteet

© Heidi Korpelainen

Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin.

Itsehoitopistetoimintaa on kehitetty Pohjois-Karjalassa vuodesta 2006 lähtien Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen hallinnoimana. Vuonna 2014 itsehoitopisteet saivat uuden ilmeen ja nimen, kehittämistyöstä vastasivat yhteistyökumppaneina Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä sekä Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus hankkeineen. Nykyisin Semppi-terveyspisteverkostoa koordinoi Kansanterveyden keskus, tehden yhteistyötä julkisen ja kolmannen sektorin kanssa.

Semppi-terveyspisteitä on perustettu terveysasemille, kirjastoihin ja järjestöjen toimitiloihin. Pisteillä on mittausvälineitä – kuten verenpainemittari ja vyötärönmittausnauha – opastusta ja viitearvoja mittausten tueksi sekä testejä elintapojen arviointiin. Pisteet toimivat myös kohtauspaikkana erilaisille terveystietoiskuille, testauksille ja valtakunnallisille teemaviikoille.

Semppi-terveyspisteellä on omat verkkosivut, joilta löytyy luotettavaa tietoa yhdeksästä eri terveysteemasta sekä kaikkien Semppi-terveyspisteiden yhteystiedot.

Tutustu sivuihin: www.semppi.fi

Semppi-terveyspisteen materiaalit ja tilauslomake