Unelmien liikuntapäivänä uusia penkkikävelyreittejä Pohjois-Karjalaan

/

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen Anna sydämestäsi -nimikkopenkkikampanjan penkit löytyvät nyt uusien penkkireittien varsilta Pohjois-Karjalan kunnissa. Unelmien liikuntapäivänä 10.5. otettiin käyttöön useita uusia penkkireittejä, joiden tarkoitus on luoda levähdyspaikkoja päivittäisten asiointireittien varrelle ja lisätä erityisesti lapsiperheiden, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kuulumista omaan asuinympäristöönsä. Joensuuhun on kampanjan innoittamana luotu neljä erityisesti iäkkäille suunniteltua penkkikävelyreittiä, joiden alkupisteenä on Senioripiha. Joensuun penkkikävelyreitit löydät tästä.

Kiteen uusi Penkkilenkki vihittiin käyttöön 10.5. innokkaan osallistujajoukon voimin. Penkkilenkkiä edelsi alkuverryttely Kiteen torilla, minkä jälkeen penkkilenkki käveltiin yksissä tuumin vapaa-aikapäällikkö Tapio Niskasen johdolla. Penkkilenkin jälkeen Unelmien Liikuntapäivä jatkui Hutsin urheilukeskuksessa, missä oli tarjolla mm. opastusta kuntoporrasharjoitteluun ja ulkokuntoiluvälineisiin, pihapelejä, sekä mehu- ja pullatarjoilu.

Vaikka kaikki penkkireitit ovat jo pohjoiskarjalaisten käytössä, virallisiin julkistamistilaisuuksiin on vielä mahdollista osallistua muutamassa kunnassa:

– Joensuussa penkkikävelylle kannattaa suunnata tiistaina 17.5. kello 17.30, jolloin kuorolaiset (Joensuun naiskuoro, Joensuun Mieslaulajat, Akanvirta, Joy-kuoro) esiintyvät entisen konservatorion rannassa lahjoittamansa nimikkopenkin luona.

– Polvijärvellä nimikkopenkkireitti kävellään tutuksi keskiviikkona 1.6. alkaen Polvijärven torilta kello 10.

– Rääkkylässä Penkkilenkki-tapahtumaa vietetään torstaina 26.5. kello 13.00. Tapahtuman aluksi kokoontuminen kunnantalon edessä, josta lähdetään yhdessä penkkilenkille. Lenkin jälkeen kahvittelua ja makkaranpaistoa Kirkonkylän kodalla. Mukana tapahtumassa kuntalaisten jututettavana uusi kunnanjohtaja Esko Rautiainen.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.