Tipaton Tammikuu tulee pian!

/

Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskuksen Ehkäisevän päihdetyön työryhmä kutsuu maakunnan työyhteisöt mukaan Tipattoman tammikuun kampanjaan.

Alkoholi on edelleen Suomessa käytetyin päihde ja se aiheuttaa eniten päihdehaittoja. Tipaton tammikuu 2023 kannustaa pohtimaan omia alkoholinkäyttötottumuksia ja haastaa löytämään uusia tottumuksia vanhojen tilalle. Tipattoman tammikuun hyötyjä ovat esimerkiksi terveyden ja mielialan kohentuminen, rahansäästö, verenpaineen lasku, liikunnan ja seksuaalisen halukkuuden lisääntyminen, unen laadun parantuminen sekä stressihormonien määrän väheneminen.

Vuoden 2023 Tipattomalla ei jäädä ilman juomisia, siellä tarjolla on ohjeita kauden parhaisiin moctaileihin!

Tipattomaan voi osallistua esimerkiksi järjestämällä työpaikalla pienimuotoisen baarivisan sekä moctail-tilaisuuden.

Järjestetyistä moctail-tilaisuuksista voi jakaa kokemuksia ja kuvia somessa #tipaton #otetaanksyhet #sobercurious

Kansanterveyden keskus kuulisi mieluusti, ketkä ovat tarttuneet tähän terveyttä edistävään haasteeseen. Sen vuoksi toivoisimme ilmoittautumista Tipaton tammikuu 2023

Lisätietoja
Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskus
Hanna Määttänen
Terveyden edistämisen suunnittelija
hanna.maattanen@pkkansanterveys.fi, puh. 050 579 0600

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.