Nenäpäivässä lahjoituksia polkuhintaan ja Paro-hylkeen paijausta

/

IMG_1813

Kansanterveyden keskus oli mukana perjantaina kauppakeskus Iso Myyssä järjestetyssä Nenäpäivä-tempauksessa. Punaisella Nenäpäivä-sohvalla pääsi paijaamaan Innohoivasta lainattua hoivahylje Paroa. Kosketukseen ja ääneen reagoivan robotihylkeen tehtävänä on herätellä vuorovaikutukseen, aktivoida ja antaa virikkeitä. Paro voi myös rauhoittaa, rentouttaa tai lievittää ahdistuneisuuden tunnetta. Iso Myyssä Paro sai rapsutuksia kaiken ikäisiltä. 

Pohjois-Karjalan Sähkön, Kansanterveyden keskuksen ja Ilmastotorin yhteisellä pisteellä maailman lapsia sai auttaa polkemalla musiikin tahtiin kuntopyörään kytkettyä sähkögeneraattoria. 2 minuuttia polkemalla lahjoitussumma oli 10 euroa, 3 minuutin polkemisella 20 euroa ja 4 minuutin urakasta kertyi 30 euroa. Pohjois-Karjalan Sähkö maksoi poljetun summan Nenäpäivälle. Pisteellä riitti sen verran mukavasti kuhinaa, että parissa tunnissa oli jo poljettu noin 500 euroa ja päivän kokonaispotiksi tuli noin 1000 euroa. Polkemista pidettiin myös hyvänä ja hauskana tapana tehdä hyväntekeväisyystyötä.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus on ollut mukana Nenäpäivä-tempauksissa niiden alkumetreiltä asti. Aikaisempina vuosina Kansanterveyden keskus on muun muassa tehnyt erilaisia terveysmittauksia ja järjestänyt kuntotestejä.

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”Nenäpäivässä lahjoituksia”]

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.