Kiteen Terveysturinoista sekä tuttua että uutta tietoa

/

Terveysturinat saapuivat Kiteelle Kauppakeskus Kupiaisen aulaan Maailman terveyspäivänä 7.4. Lauantaiostoksia tekeville kiteeläisille oli tarjolla monenlaista terveystietoa eri terveysjärjestöiltä, minkä lisäksi halukkaat pääsivät verenpaine- ja kehonkoostumusmittauksiin Kansanterveyden Keskuksen Semppi-terveyspisteellä.

Pohjois-Karjalan Sydänpiirin sydäniskuri herätti uteliaisuutta. Monille kävijöille iskuri oli tuttu käsitteenä, mutta useimmat tekivät laitteen kanssa lähempää tuttavuutta ensimmäistä kertaa Terveysturinoissa, jossa laitetta pääsi kokeilemaan itse. Puheopasteinen, suomenkielinen sydäniskuri todettiin helpoksi käyttää. Viereisellä pisteellä Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys tarjosi tietoa selän terveyden ylläpitämisestä.

Marttojen suola-aiheinen ravitsemustieto oli useimmille kävijöille tuttua tietoa, joskin moni totesi että kansalliseen suositukseen (enintään viisi grammaa päivässä) on toisinaan vaikea yltää. Vinkit suolan vähentämiseen ruokavaliossa olivat siis hyvin tervetulleita.

Suurinta kiinnostusta herätti Ehyt ry:n päihdeonnenpyörä, jonka kysymyskorteista kävijöille paljastui tuttujen asioiden lisäksi myös paljon uutta tietoa. Päihdeonnenpyörä innosti kävijöitä turinoimaan aiheesta laajemminkin, ja mielenkiintoisia muisteluja ja hauskoja sattumuksia kuultiin jopa lähes seitsemänkymmenen vuoden takaa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”Terveysturinat Kiteellä”]

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.