Kansantautien ehkäisy oli esillä terveystiedon kurssilaisille

/

lukiolaisetKansanterveyden keskuksella keskiviikkona vierailleet Joensuun Normaalikoulun lukiolaiset perehtyivät muun muassa kansantautien esiintyvyyteen ja niiden riskitekijöihin. Suurin osa luennolla esitetyistä asioista oli terveystiedon kurssilaisille tuttuja, mutta muun muassa kansantautien alueelliset erot olivat uutta ja kiinnostavaa tietoa. Terveysasiat koettiin muutenkin kiinnostaviksi.

– Haluaisin hammaslääkäriksi, ja siksikin olen kiinnostunut ihmisen biologiasta ja terveystiedosta, Julia Venäläinen kertoo.

Terveiden elämäntapojen pohja luodaan jo lapsuudessa ja nuoruudessa, ja myös lukiolaiset ovat alkaneet kiinnittää huomiota terveellisiin elämäntapoihin.

– Olen alkanut käydä salilla sekä kiinnittämään huomiota siihen, mitä syön, Tiia Vaara antaa esimerkin.

Toisaalta terveysvalintoja ei tehdä niinkään tulevaisuutta ajatellen, vaan tärkeintä on tuntea olonsa terveeksi.

– Ravintoasiat ja huomion kiinnittäminen niihin ei tunnu vielä ajankohtaiselta, mutta pidän huolta terveydestäni liikkumalla paljon ja olemalla päihteetön, Arttu Ruusila sanoo.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.