Kahden Karjalan yhteistyö jatkuu

/

Allekirjoitus 2

Kansanterveyden keskus järjesti keskiviikkona 30.9. Petroskoissa seminaarin kansantautien ehkäisyyn liittyen. Erityisteemana oli terveystarkastustoiminnan kehittäminen. Seminaarissa puheenvuoroja esittivät muun muassa Venäjän ehkäisevän lääketieteen tutkimuskeskuksen johtaja, professori Sergey Boytsov, Karjalan tasavallan terveysministeri Ervand Hidishjan ja osastonjohtaja Erkki Vartiainen THL:stä.
Sergey Boytsov kertoi terveystarkastuksilla olevan tärkeän roolin kroonisten tautien, kuten sydän- ja verisuonitautuen, syövän ja kroonisen keuhkosairauden ehkäisyssä. Hän toi puheessaan esille terveystarkastuksiin liittyvä haasteita ja totesi Petroskoissa toteutetun Kansanterveyden keskuksen koordinoiman yhteishankkeen tuloksista ja kokemuksista olevan apua olevan apua toiminnan kehittämisessä. Boytsovin mukaan viime vuonna päättyneessä Health in Focus -hankkeessa kehitettyä terveystarkastusmallia hyödynnetään kehitettäessä toimintaa Venäjällä.

Seminaarin yhteydessä allekirjoitettiin vuosille 2016-2020 yhteistyösopimus THL:n, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen ja Karjalan tasavallan terveys- ja sosiaalikehitysministeriön välillä. Terveysministeri Ervand Hidishjan totesi allekirjoitetun yhteistyösopimuksen olevan tärkeä asiakirja Karjalan tasavallan ja Suomen sekä allekirjoittajaorganisaatioiden välisessä terveysyhteistyössä.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.