Joensuun Areena voitti Semppikilpailun

/

areena

Pohjoiskarjalaisilta pyydettiin ehdotuksia 15.12 saakka Semppi-terveyspisteille sopivista paikoista. Voittajaksi valittiin Joensuun vapaa-aikakeskuksen väen ehdottama Joensuun Areena.

”Ehdotus on hyvin perusteltu ja käytännön järjestelyt on mietitty loppuun saakka. Areena tavoittaa paljon ihmisiä ja erilaisia väestöryhmiä, ja on auki myös iltaisin ja viikonloppuisin,” Kansanterveyden keskuksen suunnittelija Eeva Ruutiainen toteaa.

Kilpailussa etsittiin Semppi-terveyspisteelle uusia ja mielenkiintoisia sijoituspaikkoja, ja tarkoituksena on viedä pisteitä sinne, missä ihmiset arkisin liikkuvat. Voittaja saa valmiiksi rakennetun Semppi-terveyspisteen heti tammikuun alussa.

”Areenalla on vuosittain noin 300 000 kävijää, joista noin puolet eri lajien harjoitusvuoroilla. Siellä järjestetään myös paljon työhyvinvointiin liittyviä tilaisuuksia, kuten kuntotestauksia eri ammattikunnille, varusmiehille sekä työvalmennusryhmille,” Joensuun kaupungin terveyssuunnittelija Heini Lehikoinen kertoo.

”Semppiä voivat käyttää esimerkiksi urheilutapahtumien, messujen, pomppulinnapäivien, kokousten tilaisuuksien kävijät. Yksi erinomainen kohderyhmä Areenalla on eri liikuntalajien otteluja katsomassa käyvät miehet, joita on muuten vaikea tavoittaa terveysaiheilla,” Lehikoinen jatkaa.

Kilpailuun ehdotettiin yhteensä 17 paikkaa Pohjois-Karjalasta.

”Ehdotuksia tuli ympäri maakuntaa, ja joitakin niistä jäämme pohdiskelemaan tulevan yhteistyön näkökulmasta. Sellaisia ovat esimerkiksi Katsastus Kovalainen sekä Kiteen Koivikon vastaanottokeskus,” Ruutiainen kertoo.

Vuoden alussa Kansanterveyden keskus kustantaa Semppi-terveyspisteet myös Joensuun Kansalaistalolle sekä Utran puukoululle kuukausi sitten voittamastaan valtakunnallisesta Innopalkinnosta. (kuva: Joensuun kaupunki)

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.