Harjoittelun kautta kokemusta terveyden edistämisestä

/

Harjoittelijat Armi Kivilahti ja Jesse Pynnönen

Kevään aikana Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksessa työskentelee kaksi korkeakouluharjoittelijaa terveyden edistämisen tehtävissä. Armi Kivilahti ja Jesse Pynnönen tulevat eri puolilta Suomea ja eri oppilaitoksista, joten saamme heidän kauttaan monipuolista näkemystä päivittäiseen työhömme. Armi työskentelee kevään aikana kouluruokailun parissa, Jesse taas ammattiautoilijoiden terveyden edistämisen tehtävissä. Annetaanpa opiskelijoiden kertoa itsestään muutaman kysymyksen kautta.

Mistä tulette?

Armi: Olen lähtöisin Joensuusta ja opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta Itä-Suomen yliopistossa kotitalousopettajaksi. Sivuaineena minulla on terveystieto.

Jesse: Nimeni on Jesse Pynnönen ja tulen Rovaniemeltä. Tällä hetkellä opiskelen 2.vuosikurssilla Lapin Ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi. Aikaisemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja ja kyseisessä ammatissa työskennellessäni  kiinnostuin fysioterapiasta jota lähdin opiskelemaan 2016.  Vapaa-ajallani kilpailen kaikessa voimaan liittyvässä urheilussa, sekä kilpasyömisessä.

Mitä toivotte harjoittelujaksolta?

Armi: Harjoittelujaksolta toivon uusia kokemuksia terveyden edistämistyöstä. Työskentely etenkin lasten ja nuorten ravitsemuksen parissa kiinnostaa ja tähän pääsenkin tutustumaan kouluruokailun kehittämishankkeen myötä.

Jesse: Harjoittelussa tavoitteenani on tutustua hanketyöhön sekä kansanterveyden edistämiseen. Haluan harjoittelujaksoillani nähdä fysioterapeutin työkenttää mahdollisimman laajasti ja tässä paikassa saan yhden sektorin katettua todella hyvin.

Minne olette menossa?

Armi: Opintojen viimeistelyä kohti mennään.

Jesse: Minusta tulee isona yrittäjä sekä toivottavasti sellainen fysioterapeutti joka jatkuvasti kouluttaa ja kehittää omia taitojaan.

Kertokaa vielä jokin arkinen vinkki terveyden edistämiseen.

Armi: Syö säännöllisesti ja valitse aina portaat.

Jesse: Minun ohjeeni terveyden edistämiseen suhteellisen suuriruokaisena henkilönä on: Juokaa kaksi vesilasillista vettä (4dl) ruokailun yhteydessä tai ennen ruokailua. Tämä vähentää syödyn ruuan määrää ja siten saatuja kilokaloreita.

 

 

 

 

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.