Anna Sydämestäsi – Nimikkopenkkikampanja

/

Anna Sydämestäsi – Nimikkopenkkikampanja 4.10. – 12.12.2021

Haluatko tehdä jotakin erityistä? Anna tukesi ikäihmisten, liikuntarajoitteisten ja lapsiperheiden arjen liikkumisympäristöön sponsoroimalla heille nimikkopenkki, joka on varustettu yrityksesi, yhteisösi tai omalla nimellä.

Nimikkopenkin tarkoitus on olla muutakin kuin vain istumapenkki. Autat tällä upealla teolla  kohderyhmää liikkumaan omassa asuinympäristössä, luot heille levähdyspaikkoja päivittäisten asiointireittien varrelle ja lisäät heidän kuulumistaan oman asuinalueen yhteisöön.

Lisäksi sponsoroimasi penkki on osa oman kunnan ulkoilureittiä tai katuosuutta, jossa muutkin kuntalaiset voivat muodostaa yhteyden luontoon ja virkistäytyä seurallisessa ympäristössä.

Kampanja on kunnianhimoinen, mutta ei kuitenkaan ylivoimainen toteuttaa yhdessä. Anna sydämestäsi ja tule mukaan osallistumaan yhteisölliseen vaikuttamiseen.

Kutsumme teidät mukaan tähän ”Anna sydämestäsi-Nimikkopenkkikampanjaan”, jossa voit sponsoroida oman puistonpenkin messinkisellä nimilaatalla kampanjassa mukana olevien kaupunkien tai kuntien osoittamalle reitistölle tai katuosuudelle. Nimikkopenkkikampanjan penkit otetaan käyttöön virallisesti Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2022.

Kampanjan järjestää Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta yhteistyössä Joensuun, Kiteen, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Rääkkylän kanssa. Kampanja on tarkoitettu yrityksille, järjestöille, seurakunnille ja yksityisille henkilöille.

Lue tarkemmat ohjeet alhaalta ja tee penkkitilaus viimeistään perjantaina 12.12.2021.

Tervetuloa mukaan tukemaan lähiympäristössä liikkumista!

Lisätietoa: Tiina Vlasoff, terveyden edistämisen asiantuntija, 050 579 0604, tiina.vlasoff@pkkansanterveys.fi

OHJEET OSALLISTUMISEEN

Nimikkopenkki: Kampanjaan on valittu kaupunki- ja kuntakohtaiset penkkimallit, jotka kestävät useita vuosia ja sopivat kunkin alueen jo olemassa oleviin penkkimalleihin. Kaupungit ja kunnat vastaavat penkkien tilauksesta, niiden siirtämisestä suunnitelluille reiteille ja penkkien kunnossapidosta.

Nimikkopenkkien sijainnit: Kampanjassa mukana olevat kaupungit ja kunnat ovat kukin erikseen määritelleet oman alueensa penkkien sijoituspaikat. Penkit sijoittuvat lähinnä kohderyhmän arjen liikkumisympäristöihin, kuten esimerkiksi kauppojen, kirkkojen tai apteekkien läheisyyteen.

Nimikkopenkkien hinnat laskutus: Penkin hinta vaihtelee 252 – 420 euron (alv 0%) välillä riippuen penkkimallista ja alueesta. Kansanterveyden keskus laskuttaa penkin tilaajaa. Penkin hintaan sisältyy sponsoroijan omalla tekstillä varustettu messinkilaatta (115 x 43 mm).

Messinkinen nimilaatta: Penkin nimilaatan voi nimetä yrityksen, järjestön ja seurakunnan tai itsesi, rakkaasi, perheesi, ystävän tai minkä tahansa erityisen tapahtuman kunniaksi tai muistoksi. Nimilaatta sijoitetaan penkin selkänojaan muistuttamaan sen sponsoroijasta.

Messinkilaatta on kirkas ja teksti tumma. Tekstimerkkien määrä on enintään kolme 20 merkin riviä, välilyönnit ja välimerkit mukaan lukien. Kirjaimet ovat isoja ja rivit keskitetään automaattisesti. Kansanterveyden keskus pidättää oikeuden tarkistaa ja hyväksyä kaikki merkinnät ennen kaiverrusta.

Osallistuminen Nimikkopenkkikampanjaan: Valitse ensin kaupunki tai kunta, jonne haluat sponsoroida nimikkopenkin. Klikkaa seuraavaksi kaupungin tai kunnan linkkiä, josta avautuu sähköinen tilauslomake. Täyttämällä ja lähettämällä tilauslomakkeen osallistut kampanjaan.

Kaupunki- tai Kuntakohtaisessa sähköisessä tilauslomakkeessa näkyy penkkimalli, sen hinta, maksuohjeet ja penkkien sijoituspaikat.

Klikkaa kaupungin tai kunnan nimeä ja osallistu kampanjaan!

Joensuu  Kitee  Liperi  Outokumpu  Polvijärvi  Rääkkylä

Rahankeräyslupa ja myöntäjä: RA/2020/698 Poliisihallitus

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.