13 kuntaa pistää seniorit säpisemään jo toistamiseen

/

Neljä teemapäivää, ohjattua toimintaa, hyvä seuraa ja sähköpyörä – tämä kaikki ja vielä enemmän on luvassa Säpinää, seniorit -kampanjassa, joka järjestetään 2.9.-8.10.2019 ympäri Pohjois-Karjalaa.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen liikuntatyöryhmän käynnistämä kampanja on suunniteltu seniori-ikäisille kannustamaan heitä liikunnan kokeilemiseen ja harrastamiseen sekä oman terveytensä edistämiseen.

Voimaa luonnosta vko 36. (2.-8.9.) Voimaa luonnosta päivänä pääsee ohjatusti porukalla lähimaastoon. Esimerkiksi Ilomantsissa kuntoillaan ja liikuntaan ohjatusti liikuntahallin ympäristössä 3.9. klo 10-12 luonnon omalla kuntosalilla hyödyntäen kuntorataa, -portaita ja -telineitä.

Pelipäivä & tasapaino vko 38 (16.-22.9.) Kokeile pelien huumaa ja testaa tasapainoasi. Tasapainorata ja tasapaino-ohjausta. Esimerkiksi Kiteellä on senioreille soveltuvia pallopelejä, kuten kävelysählyä yms. la 17.9. klo 12-14 Vespelin liikuntahallissa.

Virtuaalijumppa vko 40 (30.9. – 6.10.) Liikunnan iloa ruudun kautta. Kirjasto ja ohjaaja televisiossa? Voiko se toimia, tule testaa esim. Reijolan kirjastoon ti 1.10. klo 12.

Tanssipäivä 8.10. klo 11.00-14.30 Päivätanssit Joensuun Areenalla Ikäihmisten terveyspäivässä. Maakunnan seniorit kokoontuvat Joensuu Areenalle Ikäihmisten Terveyspäivään. Terveyspäivässä on ajankohtaista asiaa terveydestä ja hyvinvoinnista, tansseja unohtamatta – tule kokeilemaan tanssin taikaa!

Seuraa oman paikkakuntasi tapahtumia!

p.s. Osallistumalla kampanjaan olet mukana Cresent-sähköpyörän pääarvonnassa, joka suoritetaan Joensuu Areenalle 8.10. Intersport Joensuu on sponsoroinut sähköpyörän hankintaa

 

Säpinää, seniorit -kampanjasta lisätietoja löydettävissä:
P-K:n Kuntien liikunta ja vapaa-aikatoimen henkilöt sekä

tässä:

Heinävesi
Ilomantsi
Joensuu
Juuka
Kitee
Lieksa
Liperi
Outokumpu
Polvijärvi
Rääkkylä
Tohmajärvi

Lisätietoja
Kari Hyvärinen, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus
kari.hyvarinen@pkkansanterveys.fi
044 322 4848

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.