Puhtia työnhakukuntoon!

PUHTIA työnhakukuntoon ‑hanke on Joensuun KAKE2.0 ‑hankkeen osahanke. Hankeen toiminta-aika on 1.5.2020–31.7.2021 ja sitä rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto ja Joensuun kaupunki. Hankeen tavoitteena on kokeilla ja kehittää pitkään työttöminä oleville henkilöille suunnattua yksilöllistä prosessinomaista elintapavalmennusta.

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat pitkään työttömänä olleet joensuulaiset henkilöt, jotka voivat ohjautua elintapavalmennukseen Luotsin, Joensuun kaupungin työpajojen, TARMO ‑hankeen ja Siun soten työttömien terveystarkastuksien kautta. Yksilölliset elintapavalmennukset käynnistyvät syys-lokakuussa 2020 ja päättyvät huhti-toukokuussa 2021. Elintapavalmennusprosessi kestää jokaisen asiakkaan kohdalla 6–8 kuukautta. Elintapavalmennukseen osallistuja saa yksilöllistä tukea elintapamuutoksen aloittamiseen ja muutoksessa onnistumiseen. Prosessissa edetään pienin konkreettisin askelin kohti terveempiä elintapoja sekä parempaa työ- ja toimintakykyä. Itsestä huolehtimisprosessin käynnistymien myötä osallistujat saavat myös lisää puhtia työnhakuun!

Hankkeesta saatavien kokemuksien avulla kehitetään pitkään työttömänä oleville henkilöille suunnattua elintapavalmennuksen polkua yhteistyössä elintapavalmennusprosessiin osallistuneiden henkilöiden, ohjaavan tahon ja Siun soten kanssa. Palvelun juurruttamisedellytyksiä selvitetään hankkeen aikana Siun soten kanssa.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Reeta Raimoaho, reeta.raimoaho@pkkansanterveys.fi

Elintapavalmentaja Elina Lehikoinen, elina.lehikoinen@pkkansanterveys.fi
(aloittaa työt 21.8.2020, sähköposti voimassa 10.8. alkaen)