Lopeta ja voita -kilpailu raskaana oleville

Vuonna 2018 järjestettävän Lopeta ja voita -kilpailun tarkoituksena on kannustaa Pohjois-Karjalassa asuvia raskaana olevia naisia lopettamaan nikotiinituotteiden käyttö raskauden aikana. Kannustimena toimii kilpailu palkintoineen: voittaminen on mahdollista, kun on ollut käyttämättä nikotiinituotteita vähintään kuuden kuukauden ajan.

Kilpailun säännöt

 1. Kilpailuaika on 1.5.–31.10.2018.
 2. Kilpailu on tarkoitettu raskaana oleville, Pohjois-Karjalan alueella (ml. Heinävesi) asuville.
 3. Kilpailuun voivat osallistua sekä päivittäin että satunnaisesti tupakoivat tai muita nikotiinituotteita käyttävät sekä raskauden aikana nikotiinituotteiden käytön lopettaneet henkilöt. Kilpailuun osallistuva sitoutuu olemaan ilman nikotiinituotteita (savukkeet, nuuska, sikarit, piippu, sähkösavuke) koko kilpailujakson ajan.
 4. Kilpailuun voi osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa. Lapsen syntyminen kilpailujakson aikana ei ole este osallistua kilpailuun ja myös jo synnyttäneillä on mahdollisuus voittaa palkinto, mikäli hän on ollut ilman nikotiinituotteita koko kilpailujakson ajan.
 5. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu täyttämällä osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/560AAFBB71051220 oleva ilmoittautumislomake. Osallistua voi vain kerran, tupla-ilmoittautumiset hylätään. Ilmoittautuminen täytyy olla tehtynä 30.4.2018 klo 23.59 mennessä.
 6. Nikotiinituotteiden käyttö on lopetettava viimeistään 30.4.2018.
 7. Kilpailuun osallistujien ikäraja on 18 vuotta.
 8. Osallistujalla tulee olla todistaja, joka vahvistaa yllämainittujen tietojen oikeellisuuden.
 9. Voittajat valitaan arpomalla.
 10. Palkinnon saaminen edellyttää, että kilpailija on ollut koko kilpailujakson ajan käyttämättä nikotiinituotteita. Asia varmistetaan testein ja haastattelujen avulla.
 11. Nikotiinikorvaushoitotuotteiden sekä lääkärin määräämien vieroituslääkkeiden käyttö on sallittua. Huom! Kysythän aina neuvolasta, millaisia nikotiinikorvaushoitotuotteita on sopiva käyttää raskauden aikana! Kilpailun aikana ei saa käyttää tupakkajäljitelmiä (esim. sähkösavuketta).

 

Kilpailun palkinnot:

 1. Voittajan tarpeisiin räätälöity vauvatarvikepaketti (arvo n. 300 €)
 2. PKO:n majoitus- ja kylpylälahjakortti Bomballe (1 vrk, 2 aikuista & 2 lasta)

 

Lisätietoja kilpailusta antaa terveyden edistämisen suunnittelija Tiina Vlasoff, tiina.vlasoff(a)pkkansanterveys.fi, puh. 050 579 0604