Miten kunta edistää kuntalaisten hyvinvointia?

/

Kunta-HYTE ‑hankkeen tuottamassa videossa asiantuntijat kommentoivat kunnan hyvinvointityötä. Videolta kuulet perusteluja ja näet esimerkkejä, miten kunta luo mahdollisuuksia hyvinvoinnille, millaista on hyvinvointia lisäävä päätöksentekokulttuuri, onko hyvinvoinnin edistäminen investointi vai kulu sekä ennakoinnin merkityksestä hyvinvointityössä.

Tässä videolta bongattua:

  • Jenni Airaksinen Kuntaliitosta korostaa, että kuntien merkitys ihmisten elämän edellytysten luojana on jättimäinen. Yksi iso tehtävä on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.
  • Jussi Sallinen Nurmeksen kaupungista kysyy miten kuntapäättäjät voivat vaikuttaa, että kuntalaisten osallisuus kasvaa kunnallisessa päätöksenteossa ja hyvinvointityössä?
  • Tiina Laatikainen THL:sta heittää haasteen kuntapäättäjille, miten teidän kunnassa on tarkoitus paneutua terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen?
  • Pekka Puustinen P‑SSHPS:stä evästää luottamushenkilöitä tarkentamaan hyvinvointityön suunnan, käyttämään vaikuttavia keinoja ja pitämään kunnan hyte-rakenne toimivana.

Video on suunnattu erityisesti kuntien poliittisille päättäjille, mutta on mielenkiintoista katsottavaa meille kaikille kuntalaisille:

Avatar

Tiina Vlasoff