13 kuntaa pistää seniorit säpisemään

/

Neljä teemapäivää, ammatillinen ohjaus, hyvä seura ja kahviämpäri – tämä kaikki ja vielä enemmän on luvassa Säpinää, seniorit -kampanjassa, joka järjestetään 17.9. – 14.10.2018 ympäri Pohjois-Karjalaa. Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen liikuntatyöryhmän käynnistämä kampanja on suunniteltu yli 65-vuotiaille kannustamaan heitä liikunnan harrastamiseen ja oman terveytensä edistämiseen.

Tätä varten liikuntatyöryhmä suunnitteli neljä monipuolista teemapäivää, jotka toteutetaan kahdessatoista Pohjois-Karjalan kunnissa sekä Heinävedellä:

Voimapäivä 18.9. Voimapäivänä pääsee ilmaiseksi tutustumaan lihaskuntoharjoittelun mahdollisuuksiin. Kuntosaleilla järjestetään ohjattua harjoittelua ja paikalle ovat tervetulleita kaikki. Erityisesti järjestäjät toivovat paikalle ikääntyviä, joille lihaskuntoharjoittelu kuntosalilla on uutta ja vierasta.

Tanssipäivä 25.9. Tanssipäivänä tanssitaan useimmiten oikean orkesterin tahdissa. Päivätansseissa kukaan tuskin huomaa edes harrastavansa liikuntaa, vaikka tanssimalla treenataan tasapainoa, ketteryyttä ja kestävyyskuntoa. Mutta ennen kaikkea harjoitetaan iloista mieltä sekä tavataan mukavia ikätovereita.

Terveyspäivä 2.10. Terveyspäivänä maakunnan ikäihmiset matkaavat Joensuun Areenalle Ikäihmisten Terveyspäivään. Terveyspäivässä on ajankohtaista asiaa terveydestä ja hyvinvoinnista, liikuntaa unohtamatta.

Ulkoilupäivä 11.10. Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä seniorit pääsevät tutustumaan paikkakunnan luontoreitteihin ohjatuilla lenkeillä. Riverian lähihoitajaopiskelijat tulevat ulkoiluavuksi niille iäkkäille, joiden ulkona liikkumisessa tarvitaan apua. Ulkona liikkuminen on fyysisesti sekä henkisesti virkistävää.

Seuraa oman paikkakuntasi tapahtumia!

Säpinää, seniorit -kampanjasta lisätietoja antaa:
P-K:n Kuntien liikunta ja vapaa-aikatoimen henkilöt

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kanssa sekä vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.